Pretraga letova u tijeku...

Cijena navedena u rezultatu pretrage je konačna cijena!
Plaćajte American Express karticom do 24 rate bez kamata i naknada!
MARRAKECH

MARRAKECH

MARRAKECH

 • 3 dana, zrakoplov
 • Mjesto polaska: Zagreb
 • Polasci:
Vrijednost višePOSEBNIM ZRAKOPLOVOM CROATIA AIRLINES IZ ZAGREBA!
Prikaži više
Crveni dragulj na pragu pustinje!
 • Plan putovanja
 • Datumi i cijene
 • Korisne informacije
 • Više o destinaciji
 • Galerija

1. dan, petak/ ZAGREB – MARRAKECH

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u jutarnjim satima kod šaltera središnjih informacija. Polazak posebnog zrakoplova za Marrakech u 08:00 sati. Dolazak u Marrakech predviđen je u 10:45 sati. Po slijetanju slijedi odlazak u poludnevni razgled Marrakecha ili kako ga još nazivaju – „Crvenog grada“. Razgled započinje šetnjom najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i  povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Odlazak do poznatih gradskih Vrata Bab Agnaou. Posjet staroj pekari gdje ćemo imati priliku kušati pravi lokalni kruh, vidjet ćemo peć koja grije javnu parnu kupelj i od posebnog je značaja za socijalni život stanovnika svake četvrti. Posjet teološkoj školi Ben Youssef koja se smatra najznačajnijom građevinom marokanske arhitekture u Marrakechu te slijedi odlazak do najstarijeg arheološkog spomenika dinastije Almoravida iz 12.st. Šetnja zanimljivim, skrivenim četvrtima Marrakecha i posjet povijesnom kervansaraju zvanim Fonduks, nekada korištenim u svrhu hotela za trgovce koji su putovali u karavanama, a danas ga koriste obrtnici koji imaju svoje radionice te prodaju razne rukotvorine. Razgled završava posjetom glavnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna koji vrvi životom i neobičnim prizorima poput krotitelja zmija i majmuna, žonglera, orijentalnih pripovjedača a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije. Transfer do hotela, smještaj i slobodno poslijepodne za odmor, šetnju i shopping. Navečer preporučujemo odlazak na fakultativnu večeru i show Fantasia. Noćenje.

2. dan, subota/ MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu

Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Essaouiru – grad vjetrova ili jedan od poludnevnih izleta -  dolina rijeke Ourike, jahanje deva ili odlazak u vožnju kočijom i vrt Majorelle. Za one koji ne žele ići na ponuđene izlete, slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje grada i vlastiti program. Noćenje.

3. dan, nedjelja/ MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu - ZAGREB

Doručak. Mogućnost odlaska na jedan od poludnevnih izleta - vožnja quadovima ili jahanje deva, odnosno slobodan dan za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova u 19:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 23:40 sati.


Odgovorni organizator putovanja: Atlas d.d. - Opći uvjeti

Polazak:


Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb - Marrakech - Zagreb, Atlasovog pratitelja, smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom, transfere od/ do zračnih luka, poludnevni razgled Marrakecha, troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.


Izračun je rađen na osnovi najmanje 100 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode  za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

Odgovorni organizator putovanja: Atlas d.d. - Opći uvjeti

VAŽNA NAPOMENA:

Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.FAKULTATIVNI IZLETI (cijena za minimum prijavljenih 30 osoba, uplata prilikom rezervacije aranžmana)

Cijene fakultativnih izleta uključuju:
prijevoz autobusom, pratnju Atlasovog i lokalnog vodiča, ulaznice navedene u programu.
 
Cjelodnevni izlet u Essaouiru
Grad Essaouira zvan još i „Grad vjetrova“ smjestio se na obali Atlantskog oceana te je odigrao važnu ulogu u povijesti Maroka kao jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Udaljen svega nešto više od dva sata vožnje od Marrakecha idealno je izletničko mjesto. Njegove obale su pohodili Portugalci i Francuzi ostavivši mu europsko nasljeđe, a zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ulice njegove medine (utvrđenog grada) ovjekovječio je Orson Welles u filmu „Othelo“, a istim sjenovitim uličicama hodali su Jimi Hendrix i Cat Stevens u vrijeme kada Essaouira postaje globalno mjesto hipi kulture. Danas, iako je grad postao turistički centar zadržao je svoj bohemski stil, male umjetničke galerije, radionice, muzeje, tradicionalne ulice šarenih boja, a filmski radnici ga jako vole pa su tako snimani ne samo već spomenuti Othelo, već npr. i „Kraljevstvo nebesko“ Ridleya Scotta, „Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea, a grad Astapor iz serije „Igre prijestolja“ zapravo je Essaouira. Po povratku u Marakkech proći ćemo kroz plantaže arganovog stabla te ćemo stati na plantaži kako bismo vidjeli način na koji se dobiva arganovo ulje, jedno od najprepoznatljivijih Marokonskih proizvoda. Arganovo stablo endemska je vrsta koja raste samo u Maroku, a sjeme njegovih plodova koristi se u gastronomiji kao i u kozmetici.
 
Cjelodnevni izlet u Ait Ben Haddou i Ouarzazate
Odlazak prema planini Atlas koja razdvaja mediteransku i atlantsku obalu od Sahare. Vožnja preko Atlasa jedan je od ljepših prizora u Maroku. Nakon što prođemo Ticha prijevoj na 2260 m nadmorske visine, spuštamo se prema gradu Ait Ben Haddou koji se smjestio na otprilike četiri sata vožnje od Marakkesha, na rubnom dijelu Sahare i na obroncima moćnog Atlasa. Nekoć grad bogatih trgovaca i mjesto na kojem su se odmarale karavane na prijelazu iz pustinje u Marrakech, a danas usnuli i skoro napušteni grad nastanjen tek s nekoliko berberskih obitelji. Zbog arhitekture od zbijene zemlje i glinene opeke koja podsjeća na drevne, izgubljene gradove Ait Ben Haddou nalazi se na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine, ali je postao i meka filmskih djelatnika: „Lawrence od Arabije“, „Mumija“, „Gladijator“, „Princ od Perzije“ samo su neki od filmova čije kulise krasi panorama Ait Ben Haddoua. Nakon usamljenog Ait Ben Haddoua spuštamo se do obližnjeg grada Ouarzazatea koji s razlogom nosi naziv „Vrata pustinje“ - jer se cijelom njegovom južnom stranom prostire Sahara. Grad je nastanjen Berberima zaslužnima za njegovu jedinstvenu arhitekturu koja privlači brojne turiste svake godine. Posjetit ćemo Taouirt Kasbah, nekadašnju palaču Paše Glaouia znanog i kao „zadnjeg vladara Atlasa“ koji je vladao i Marrakechom. Nakon toga slijedi obilazak CLA filmskog studija koji se smatra najvećim filmskim studijom na svijetu s obzirom na površinu, najveći dio njegove površine čine pustinje i planine. Upravo tu su se snimali neki od najvećih svjetskih filmskih hitova: „Lawrence od Arabije“, „Mumija“, „Babel“, „Patton“, „Kraljevstvo nebesko“, „Gladijator“, „Igre prijestolja“...
Mogućnost doplate za ručak u lokalnom restoranu.
Napomena: autobusna vožnja otprilike oko 8 sati.
 
Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika
Tek 60 km od Marakkecha nalazi se dolina rijeke Ourika u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente.
 
Vožnja quadovima
Transfer do palmeraja, mjesta sastanka odakle kreće dvadesetminutni trening vožnje quadovima, a zatim slijedi dvosatna uzbudljiva avanturistička vožnja po predjelima Maroka. Uz profesionalnu pratnju prelazit ćete na svojim quadovima pustinjske predjele, korita rijeke, oaze i brda u dužini od 50 km.
 
Jahanje deva
Jedinstven način otkrivanja skrivenih čara Maroka. Jahanje deva u jednoj od najvecih marokanskih oaza koja je prepuna beduinskih sela, ali i luksuznih rezidencija bogatih Marokanaca. Uživanje u jahanju deva u trajanju od sat i pol: „pustinjske lađe“ omogućit će vam istraživanje šarolikog biljnog i životinjskog svijeta oaze. Čaj od mente i lokalni specijalitet palačinke s medom bit će vam poslužene kao okrjepa u kasbahu tijekom jahanja. 

PONUDA HOTELA 

 1. HOTEL ATLAS ASNI 4*
Hotel Atlas Asni nalazi se otprilike 3 km od trga Jamaâ El Fna i 5 km od zračne luke u četvrti prepunoj života.
Hotelska ponuda: vanjski bazen, fitness centar i SPA, besplatan Wi-Fi u predvorju, bar, restoran.
Sobe: prostrane, uređene u marokanskom stilu, s pogledom na vrt, bazen ili planinu Atlas, klima-uređaj, TV, besplatan Wi-Fi, kupaonica.
Usluga: noćenje s doručkom.  
SPA usluge: sauna i hammam, masaže.
Internet stranica: http://www.hotelsatlas.com/index.php/en/cities/marrakech/atlas-asni-marrakech 
 
 1. HOTEL OPERA PLAZA 4*
Luksuzan hotel uređen u arapskom stilu, nalazi se na idealnoj poziciji u središtu grada, ispred kazališta Royal Theatre.
Hotelska ponuda: 4 restorana, teretana, kuglana, vanjski bazen s barom, wellness centar.
Sobe: ugodno uređene, klima-uređaj, telefon, SAT i LCD TV, sef, mini bar, sušilo za kosu.
Usluga: noćenje s doručkom.  
SPA: sauna i hammam, masaže, solarij.
Internet stranica: http://operaplazahotel.com/hotel/
 
 1. HOTEL LE RADISSON BLUE 5*
Hotel se nalazi u središtu Marrakecha, u blizini živahne četvrti Gueliz s restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima. Desetak minuta pješice do povijesne jezgre, trga Djemaa El-Fna i tradicionalnih sukova.
Hotelska ponuda: restoran, vanjski bazen, Wi-Fi u predvorju, fitness centar, dječji klub.
Sobe: lijepo i dizajnerski uređene, prostrane, klima-uređaj, balkon ili terasa, kupaonica (sušilo za kosu), mini bar, besplatan Wi-FI Internet.
SPA: 5 prostorija za SPA tretmane,sauna i hammam, masaže.
Usluga: noćenje s doručkom.
Internet stranica:  https://www.radissonblu.com/en/hotel-marrakech 
 
 1. HOTEL SOFITEL 5*
Luksuzan hotel suvremenog i sofisticiranog uređenja te vrhunske usluge. Nalazi se u blizini centra grada te restorana, trgovina i zabavnih sadržaja.
Hotelska ponuda: restoran, vanjski bazen, Wi-Fi u predvorju, fitness centar, dječji klub.
Sobe: elegantno i dizajnerski uređene, prostrane, klima-uređaj, balkon ili terasa, mini bar, besplatan Wi-FI, sef, kabelska TV i kupaonica (sušilo za kosu).
SPA: sauna, hammam, masaže, solarij.
Usluga: noćenje s doručkom.
Internetska stranica:  http://www.sofitel.com/gb/hotel-3569-sofitel-marrakech-lounge-and-spa/index.shtml
 

 

Maroko

KLIMA: Mediteranska, prema unutrašnjosti surovija kombinacija kontinentalne, pustinjske i planinske. P
VREMENSKA RAZLIKA:  –1 sat
NOVAC: 1 EUR = oko 11,00 DH (marokanskih Dirhama) / 1 dirham = 100 centima / novčanice u apoenima 20, 50, 100 i 200 dirhama (zabranjeno iznošenje iz zemlje)
HRANA: Uz jednostavna, a ukusna nacionalna jela u hotelima uvijek postoji veliki izbor međunarodne hrane za sve ukuse. Ograničite se na toplu i prokuhanu hranu, voće koje treba oguliti (banane i sl.), a izbjegavati salate.
STRUJA: 220 V / 50 Hz
MOBITELI: GSM roaming imaju sve tri hrvatska operatera 
VIZA: nije potrebna za državljane RH
CARINA: posjetitelji mogu slobodno unijeti osobne stvari poput tehničke robe (kamere, mobilni telefoni, nakit; dozvoljen unos 200 cigareta (ili 50 cigara ili 250 g duhana), 1 boca vina i boca žestokog alkoholnog pića.
CIJEPLJENJE: nije potrebno 
Ispiši
Sadržaj ove stranice prilagođen je za uređaje s ekranima koji imaju najmanje 320px širine.
WEST SIDE INN
Zatvori
 • Adresa:Voorburgstraat 250, Amsterdam, 1059 VD, Netherlands
 • Telefon:+31 85 2733568
 • Fax:01131204108030
 • Već od
 • 1.669 €
Opis hotela
Location This fabulous, refined hotel is situated in the western part of Amsterdam's city centre, directly beside the main approach roads (the ring roads A10, A4,A2). Schiphol Airport, the RAI Congress Centre, the World Fashion Centre, the World Trade Centre and three leading museums (the Van Gogh Museum, the Rijksmuseum, the Stederijk Museum) are all within easy reach. Facilities The hotel features 216 accommodation units. A lobby and a reception are available to guests. A lift can be used to access the upper floors. Amenities include a baggage storage service and a safe. Internet access and wireless internet access are available in the public areas. Gastronomic options include a restaurant, a dining area, a breakfast room, a café and a bar. Guests can visit the supermarket to purchase daily necessities. A TV room is also among the amenities at the hotel. Guests arriving in their own vehicles can park in the car park. Other services include a laundry. Rooms The hotel offers non-smoking rooms. All rooms feature air conditioning, central heating and a bathroom. A double bed is provided in the carpeted accommodation units. A safe and a desk also feature. Convenient features include internet access, a telephone, a TV, a radio and wireless internet access. In each of the bathrooms, guests will find a shower and a hairdryer. Sports/Entertainment Guests can enjoy sport, leisure and relaxation options at the hotel. The terrace is the perfect place to while away the time. Leisure options at the hotel also include a gym and pool/billiards. A nightclub provides entertainment. Meals Breakfast is bookable as a board option. The hotel additionally offers snacks. Payment The following credit cards are accepted at the hotel: American Express, VISA, Diners Club and MasterCard.
Cijene
 • TRIPLE STANDARD
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • CXL Deadline: 21/06/2016
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
Rezerviraj
RO
2.456 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.589 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE,DELUXE ROOM MULTIPLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.611 €
Sadržaji u hotelu
Non Smoking Rooms
Restaurant(s)
Bar/Lounge
24-Hour Front Desk
Parking
Elevator(s)
Internet Access
Smoke-Free Property
Sadržaji u sobama
Cable/Satellite TV
Hairdryer
Clock-Radio
Private Bath
In Room Safe
High Speed Internet Access
Shower only
Lokacija