Pretraga letova u tijeku...

Cijena navedena u rezultatu pretrage je konačna cijena!
Plaćajte American Express karticom do 24 rate bez kamata i naknada!
MARRAKECH

MARRAKECH

MARRAKECH

već od4.795 knpo osobi
 • 3 dana, zrakoplov
 • Mjesto polaska: Zagreb
 • Polazak: 22.02.2019.
Vrijednost višeUključen organizirani poludnevni razgled grada Marrakecha!
Rezervacija i kupovina
već od4.795 knpo osobi
Prikaži više
Crveni dragulj na pragu pustinje!
Uzbudljiv, privlačan i egzotičan, Marrakech - crveni dragulj Maroka, mogli bismo reći da je i grad kontrasta, obzirom da se smjestio u podnožju snijegom pokrivene planine Atlas, te na granici s najvećom pustinjom, Saharom. Njegova ljepota sadržana je u dinamičnoj i živahnoj atmosferi kojom odišu ulice i trgovi otkrivajući pravu čaroliju Orijenta. Najupečatljiviji je stari dio grada - medina, koji se zbog svoje atraktivnosti i značaja našao na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Ne propustite prošetati se glavnim gradskim trgom Jemaa-el-Fna, koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije. Za sve modne zaljubljenike nezaobilazan je novootvoreni muzej Yves Saint Laurenta koji će vas oduševiti impozantnom arhitekturom, raskošnom unutrašnjosti i bogatom kolekcijom odjeće. Marrakech ima i najveće natkrivene tržnice u Maroku u kojima se nude razni poznati i nepoznati začini, predmeti i odjeća od kože, šarene tradicionalne svjetiljke i brojne rukotvorine koje ćete rado ponijeti sa sobom kao uspomenu na ovaj više nego živopisan grad. Otkrijte skrivene čari Marrakecha - jahanjem deva u jednoj od najvećih marokanskih oaza koju krase i beduinska sela, gdje će vam domaćini poslužiti čaj od mente ili lokalni specijalitet – palačinke s medom.
 
 • Plan putovanja
 • Datumi i cijene
 • Korisne informacije
 • Više o destinaciji
 • Galerija

1. dan, petak/ ZAGREB – MARRAKECH

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u jutarnjim satima dva sata prije polijetanja zrakoplova prema Marrakechu. Dolazak u Marrakech predviđen u popodnevnim satima. Po slijetanju slijedi odlazak u poludnevni razgled Marrakecha ili kako ga još nazivaju – „Crvenog grada“. Razgled započinje šetnjom najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i  povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Odlazak do poznatih gradskih Vrata Bab Agnaou. Posjet staroj pekari gdje ćemo imati priliku kušati pravi lokalni kruh, vidjet ćemo peć koja grije javnu parnu kupelj i od posebnog je značaja za socijalni život stanovnika svake četvrti. Posjet teološkoj školi Ben Youssef koja se smatra najznačajnijom građevinom marokanske arhitekture u Marrakechu te slijedi odlazak do najstarijeg arheološkog spomenika dinastije Almoravida iz 12.st. Šetnja zanimljivim, skrivenim četvrtima Marrakecha i posjet povijesnom kervansaraju zvanim Fonduks, nekada korištenim u svrhu hotela za trgovce koji su putovali u karavanama, a danas ga koriste obrtnici koji imaju svoje radionice te prodaju razne rukotvorine. Razgled završava posjetom glavnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna koji vrvi životom i neobičnim prizorima poput krotitelja zmija i majmuna, žonglera, orijentalnih pripovjedača a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije. Transfer do hotela, smještaj i slobodno poslijepodne za odmor, šetnju i shopping. Navečer preporučujemo odlazak na fakultativnu večeru i show Fantasia. Noćenje.

2. dan, subota/ MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet u Essaouiru – grad vjetrova ili jedan od poludnevnih izleta -  dolina rijeke Ourike, jahanje deva ili odlazak u vožnju kočijom i vrt Majorelle uz koji se nalazi novootvorena meka ljubitelja mode – muzej Yves Saint Laurenta. Osim veličanstvenog izgleda zgrade, ostat ćete zadivljeni impozantnom unutrašnjosti i bogatom kolekcijom odjeće i modnih detalja jednog od najvećih imena svjetskih dizajnera. Za one koji ne žele ići na ponuđene izlete, slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje grada i vlastiti program. Noćenje.

3. dan, nedjelja/ MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu - ZAGREB

Doručak. Mogućnost odlaska na jedan od poludnevnih izleta - vožnja quadovima ili jahanje deva, odnosno slobodan dan za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova u večernjim satima. Predviđeni dolazak u Zagreb je u kasno večernjim satima.
 


Odgovorni organizator putovanja: Atlas d.d. - Opći uvjeti

Polazak:

22.02.2019.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb - Marrakech - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u dvokrevetnoj sobi s uslugom 2 noćenja s doručkom u odabranom hotelu, turističku pristojbu, transfer zračna luka-hotel-zračna luka, poludnevni razgled Marrakecha, usluge voditelja putovanja, te troškove organizacije.

Cijena aranžmana ne uključuje:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i izlete, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje, troškove osobnih narudžbi.


Izračun je rađen na osnovi najmanje 140 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode  za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

Odgovorni organizator putovanja: Atlas d.d. - Opći uvjeti

VAŽNA NAPOMENA:

Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. 


FAKULTATIVNI IZLETI 

odgovorni organizator fakultativnih izleta je lokalna agencija. Minimalan broj prijavljenih putnika po izletu je 15. Uplatu izleta moguće je napraviti isključivo prilikom rezervacije. U slučaju manjeg broja putnika, bit će Vam ponuđena mogućnost realizacije privatne ture po drugačijim uvjetima ili mogućnost rezervacije drugog izleta s dovoljnim brojem prijavljenih putnika.  

Cijene fakultativnih izleta uključuju:
prijevoz autobusom, pratnju Atlasovog i lokalnog vodiča, ulaznice navedene u programu.
 
Cjelodnevni izlet u Essaouiru
Grad Essaouira zvan još i „Grad vjetrova“ smjestio se na obali Atlantskog oceana te je odigrao važnu ulogu u povijesti Maroka kao jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Udaljen svega nešto više od dva sata vožnje od Marrakecha idealno je izletničko mjesto. Njegove obale su pohodili Portugalci i Francuzi ostavivši mu europsko nasljeđe, a zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ulice njegove medine (utvrđenog grada) ovjekovječio je Orson Welles u filmu „Othelo“, a istim sjenovitim uličicama hodali su Jimi Hendrix i Cat Stevens u vrijeme kada Essaouira postaje globalno mjesto hipi kulture. Danas, iako je grad postao turistički centar zadržao je svoj bohemski stil, male umjetničke galerije, radionice, muzeje, tradicionalne ulice šarenih boja, a filmski radnici ga jako vole pa su tako snimani ne samo već spomenuti Othelo, već i „Kraljevstvo nebesko“ Ridleya Scotta, „Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea, a grad Astapor iz serije „Igre prijestolja“ zapravo je Essaouira. Po povratku u Marrakech proći ćemo kroz poznate arganove plantaže te ćemo ondje napraviti stanku kako bismo vidjeli način na koji se dobiva arganovo ulje, jedno od najprepoznatljivijih marokonskih proizvoda. Arganovo stablo endemska je vrsta koja raste samo u Maroku, a sjeme njegovih plodova koristi se u gastronomiji kao i u kozmetici. Slobodno vrijeme za ručak ili shopping (fakultativno) prije povratka u hotel.
 
Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourike
Tek 60 km od Marakkecha nalazi se dolina rijeke Ourike u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u malim slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente.
 
Vožnja quadovima
Transfer do palmeraja, mjesta sastanka odakle kreće dvadesetminutni trening vožnje quadovima, a zatim slijedi dvosatna uzbudljiva avanturistička vožnja po predjelima Maroka. Uz profesionalnu pratnju uživat ćete na svojim quadovima kroz pustinjske predjele, korita rijeke, oaze i brda u dužini od 50 km.
 
Jahanje deva
Jedinstven način otkrivanja skrivenih čari Maroka. Uživanje u jahanju deva u trajanju od sat i pol: „pustinjske lađe“ omogućit će vam istraživanje šarolikog biljnog i životinjskog svijeta oaze. Čaj od mente i lokalni specijalitet - palačinke s medom bit će vam poslužene kao okrjepa u kasbahu tijekom jahanja.
 
Vožnja kočijom i Majorelle vrt
Vožnja kočijom pruža vam opuštajući i zanimljiv razgled Marrakecha širokim, zelenim avenijama, povijesnim parkovima i šetnju prekrasnim Saint Laurenovim botaničkim vrtom Majorelle u kojem se nalaze kaktusi i egzotične biljke sa različitih kontinenata svijeta. Nakon bučnih, živih ulica prepunih različitih svakodnevnih prizora života Marokanaca, uobičajeno crvenih građevina zanimljive arhitekture pravo je osvježenje doći u oazu mira vrta Majorelle i uživati u osebujnom zelenilu i pjevu ptica. (Ulaznica u Majorelle vrt uključena.)
  
Fantasia - večera i show
Doživite pravi marokanski ugođaj uz večeru pod šatorom i predstavljanje različitih plemena u šarenim nošnjama iz svih dijelova Maroka kroz ples, pjevanje, nastup sa konjima i letećim tepihom. Kušat ćete lokalne specijalitete, jedno od njih je i poznati Mechoui –janjetina pečena na tradicionalni način.
 
Cijene fakultativnih izleta (po osobi)
 • Essaouira                                 420 kn
 • Dolina rijeke Ourike                  275 kn
 • Vožnja quadovima                    540 kn
 • Jahanje deva                            400 kn
 • Vožnja kočijom i Majorelle vrt    320 kn
 • Fantasia - večera i show            420 kn
 • Doplata za ručak na izletu Essaouira u lokalnom ribljem restoranu 235 kn

PONUDA HOTELA 

HOTEL ATLAS ASNI 4*
Hivernage, Marrakech
 
Položaj: udaljen oko 3 km od trga Jamaâ El Fna, te oko 5 km od zračne luke. Nalazi se u živahnoj četvrti.
Hotelska ponuda: recepcija, vanjski bazen, fitness centar i SPA (sauna, hammam, masaže), besplatan Wi-Fi u predvorju, bar, restoran, a la carte restoran.
Sobe: prostrane, uređene u marokanskom stilu, s pogledom na vrt, bazen ili planinu Atlas, klima-uređaj, TV, besplatan Wi-Fi, sef (uz doplatu na licu mjesta), kupaonica, sušilo za kosu.
Usluga: noćenje s doručkom.  
Internet stranica: www.hotelsatlas.com  
Cijena uključuje obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (890 kn). 
 
HOTEL OPERA PLAZA 4*
Hivernage, Marrakech 
 • lokacija blizu centra, ispred kazaliža Royal Theatre, oko 3 km udaljen od Mdine i trga Jamaâ El Fna.
Hotelska ponuda: moderan hotel, recepcija, nekoliko restorana, fitness, kuglana, vanjski bazen s barom, SPA & wellness centar (masaže, hammam, sauna).
 • ugodno uređene, prostranije, klima-uređaj, telefon, SAT TV, sef (uz doplatu), mini bar (uz doplatu), kupaonica, sušilo za kosu.
Usluga: noćenje s doručkom.  
Internet stranica: www.operaplazahotel.com
Cijena uključuje obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (890 kn). 
 
HOTEL PALM PLAZA HOTEL & SPA 5*
Agdal, Marrakech 
 • smješten u novijem dijelu Marrakecha, Agdal, udaljen oko 3,5 km od  trga Jamaâ El Fna, oko 2,5 km od golf terena te oko 5 km od shopping centra Carre Eden; mogućnost na upit besplatnog shuttle od hotela do grada (na upit, ovisno o raspoloživosti).
Hotelska ponuda: recepcija, nekoliko restorana, barovi, vanjski bazen, SPA centar (hammam, sauna, tretmani lica i tijela, masaže, fitness), unutarnji bazen, besplatan Wi-Fi samo u zajedničkim prostorijama hotela.
 • ugodno uređene, klima-uređaj, telefon, TV, sef (uz doplatu), mini bar (uz doplatu), kupaonica, sušilo za kosu.
Usluga: noćenje s doručkom.  
Internet stranica: www.hotelpalmplaza.com
Cijena uključuje obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (890 kn).
 
HOTEL RADISSON BLU 5*
Gueliz, Marrakech 
 • hotel se nalazi u modernom kompleksu Carre Eden (shopping centar) u živahnom dijelu s mnoštvom prepoznatljivih dućana međunarodnih brendova, velikog broja restorana, izbora modernog noćnog života, a nedaleko Hivernage-a, te oko 2,3 km od trga Jamaâ El Fna, oko 3 km udaljen od golf igrališta.
Hotelska ponuda: luksuzan moderan hotel kojeg je dizajnirao poznati arhitetkt Imaad Rahmani, recepcija, nekoliko restorana, vanjski bazen, barovi, firtness centar, Beauty & Spa centar (razni tretmani tijela i lica, manikura, pedikura, sauna, hammam, masaže, solarij i sl), dječji klub.
 • lijepo i dizajnerski uređene, prostrane, klima-uređaj, balkon ili terasa, kupaonica (sušilo za kosu), mini bar (uz doplatu), sef (uz doplatu), SATV TV, besplatan Wi-FI.
Usluga: noćenje s doručkom.  
Internet stranica: www.radissonblu.com
Cijena uključuje obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (890 kn).
 

 

Maroko

KLIMA: Mediteranska, prema unutrašnjosti surovija kombinacija kontinentalne, pustinjske i planinske. P
VREMENSKA RAZLIKA:  –1 sat
NOVAC: 1 EUR = oko 11,00 DH (marokanskih Dirhama) / 1 dirham = 100 centima / novčanice u apoenima 20, 50, 100 i 200 dirhama (zabranjeno iznošenje iz zemlje)
HRANA: Uz jednostavna, a ukusna nacionalna jela u hotelima uvijek postoji veliki izbor međunarodne hrane za sve ukuse. Ograničite se na toplu i prokuhanu hranu, voće koje treba oguliti (banane i sl.), a izbjegavati salate.
STRUJA: 220 V / 50 Hz
MOBITELI: GSM roaming imaju sve tri hrvatska operatera 
VIZA: nije potrebna za državljane RH
CARINA: posjetitelji mogu slobodno unijeti osobne stvari poput tehničke robe (kamere, mobilni telefoni, nakit; dozvoljen unos 200 cigareta (ili 50 cigara ili 250 g duhana), 1 boca vina i boca žestokog alkoholnog pića.
CIJEPLJENJE: nije potrebno 
Ispiši
Sadržaj ove stranice prilagođen je za uređaje s ekranima koji imaju najmanje 320px širine.
WEST SIDE INN
Zatvori
 • Adresa:Voorburgstraat 250, Amsterdam, 1059 VD, Netherlands
 • Telefon:+31 85 2733568
 • Fax:01131204108030
 • Već od
 • 1.669 €
Opis hotela
Location This fabulous, refined hotel is situated in the western part of Amsterdam's city centre, directly beside the main approach roads (the ring roads A10, A4,A2). Schiphol Airport, the RAI Congress Centre, the World Fashion Centre, the World Trade Centre and three leading museums (the Van Gogh Museum, the Rijksmuseum, the Stederijk Museum) are all within easy reach. Facilities The hotel features 216 accommodation units. A lobby and a reception are available to guests. A lift can be used to access the upper floors. Amenities include a baggage storage service and a safe. Internet access and wireless internet access are available in the public areas. Gastronomic options include a restaurant, a dining area, a breakfast room, a café and a bar. Guests can visit the supermarket to purchase daily necessities. A TV room is also among the amenities at the hotel. Guests arriving in their own vehicles can park in the car park. Other services include a laundry. Rooms The hotel offers non-smoking rooms. All rooms feature air conditioning, central heating and a bathroom. A double bed is provided in the carpeted accommodation units. A safe and a desk also feature. Convenient features include internet access, a telephone, a TV, a radio and wireless internet access. In each of the bathrooms, guests will find a shower and a hairdryer. Sports/Entertainment Guests can enjoy sport, leisure and relaxation options at the hotel. The terrace is the perfect place to while away the time. Leisure options at the hotel also include a gym and pool/billiards. A nightclub provides entertainment. Meals Breakfast is bookable as a board option. The hotel additionally offers snacks. Payment The following credit cards are accepted at the hotel: American Express, VISA, Diners Club and MasterCard.
Cijene
 • TRIPLE STANDARD
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • CXL Deadline: 21/06/2016
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
Rezerviraj
RO
2.456 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.589 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE,DELUXE ROOM MULTIPLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.611 €
Sadržaji u hotelu
Non Smoking Rooms
Restaurant(s)
Bar/Lounge
24-Hour Front Desk
Parking
Elevator(s)
Internet Access
Smoke-Free Property
Sadržaji u sobama
Cable/Satellite TV
Hairdryer
Clock-Radio
Private Bath
In Room Safe
High Speed Internet Access
Shower only
Lokacija