Pretraga letova u tijeku...

Cijena navedena u rezultatu pretrage je konačna cijena!
Plaćajte American Express karticom do 24 rate bez kamata i naknada!
JUŽNA KOREJA

JUŽNA KOREJA

JUŽNA KOREJA

već od16.990 knpo osobi
 • 11 dana, zrakoplov
 • Mjesto polaska: Zagreb
 • Polazak: 05.10.2019.
Vrijednost višehoteli 4*, puni pansion, unutarnji letovi, brzi vlak, svi razgledi i izleti
Rezervacija i kupovina
već od16.990 knpo osobi
Prikaži više
Država prepuna suprotnosti, od bogate kulture i drevnih hramova pa sve do super modernih gradova poput Seoula, u kojem su 1988. održane Ljetne Olimpijske igre, predstavlja pravi izazov za svakog turista. Ukoliko ste željni uzbudljivih istraživačkih avantura, onda je Južna Koreja savršen izbor za vas.
 • Plan putovanja
 • Datumi i cijene
 • Korisne informacije
 • Više o destinaciji
 • Galerija

1. DAN:  ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci sa pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova.  Prijava na let za Dubai. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates na liniji EK130 za Dohu je u 15.40 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.20 sati prema lokalnom vremenu. 

2. DAN: DUBAI - SEOUL

Nastavak leta za Seoul na liniji EK322 je u 3.40 sati (noćni let). Dolazak u Seoul  u 16.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje. 

3. DAN: SEOUL

Doručak. Odlazak na razgled glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Razgled kraljevske palače Gyeongbok koju je u 14. st. sagradila dinastija Joseon. Početkom 20. st. u potpunosti uništena za vrijeme japanske okupacije te danas možemo vidjeti veliki dio obnovljen kroz godine. Tu se nalazi i nekoliko muzeja. Posjet nacionalnom muzeju folklora i prisustvovanje izmjeni svečane straže. Nakon obilaska palače šetnja ulicom Insa Dong, jednom od najpoznatijih ulica Seoula koja je prepuna suvenirnica, restorana, kafića i čajana. Ručak (uključen u cijenu). Nakon šetnje Insadongom posjetit ćemo i tradicionalni kvart Bukchon te N Seoul tower s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Po završetku razgleda povratak u hotel. Večera i noćenje. 

4. DAN: SEOUL – DMZ - SEOUL

Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavaljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona de facto služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok otprilike na pola, prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-i ćemo se zaustaviti putem kako bi sami pripremili svoj ručak (uključen u cijenu). Sudjelovat ćete u izradi Bibimbapa, tradicionalnog korejskog jela. Povratak u Seoul u poslijepodnevnim satima. Kratko slobodno vrijeme do polaska na večeru. Plovidba brodom po rijeci Han i uživanje u panorami noćnog Seoula. Povratak u hotel i noćenje. 

5. DAN: SEOUL – YONGIN – SUWON - SEOUL

Doručak u hotelu. Dan je namjenjen upoznavanju sa korejskom kulturom. Posjetit ćemo tradicionalno selo Yongin koje je udaljeno oko 50 km od Seoula. Vidjet ćemo kako je izgledalo za vrijeme dinastije Joseon. U blizini Yongina nalazi se Suwon poznat po utvrdi Hwaseong iz 18.st. Vojna utvrda je pod zaštitom UNESCA i okružena je zidinama dužim od 5km. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda vraćamo se u Seoul gdje ćemo se upoznati sa Taekwondo-om - borilačkom vještinom dalekog istoka. Povratak u hotel. Noćenje. 

6. DAN: SEOUL - JEJU

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci te prijava na let za Jeju. Let traje cca 1 sat. Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina, koja uživa poseban autonomni status snažne samouprave od 1946. godine. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 m nadmorske visine) i uspavani vulkan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana. Vulkanski otok i njegove cijevi lave su 2007. godine upisane na UNESCO-v popis kao "lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Po dolasku posjetit ćemo južni dio otoka i uživati u prekrasnoj prirodi jednog od novih 7 svjetskih prirodnih čuda – Yongduam (Zmajska) stijena, muzej zelenog čaja te prekrasne litice Jusangjeolly i vodopad Jeongbang. Ručak je uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Noćenje. 

7. DAN:  JEJU

Nakon doručka odlazak prema istočnoj strani otoka. Posjet spilji Manjanggul čiju je ljepotu prepoznao i UNESCO uvrstivši je na svoj popis. Majanggul je jedan od najdužih tunela lave u svijetu, 1 km od ukupno 13 km tunela otvoren je za posjetitelje. Nastavljamo vožnju prema Seongsan Ilchulbomngu, poznatom pod nazivom „brežuljak izlaska sunca“. Seongsan Ilchulbomng je jedan od zaštitnih simbola otoka Jeju formiran u proteklih 5000 godina. Nastavak vožnje prema Seopji Koji i plaži Gimnyeong Seonsegi prije povratka u hotel. Noćenje. 

8. DAN: JEJU – BUSAN - GYEONGJU

Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava na let za Busan. Po dolasku u Busan slijedi vožnja do Gyeongjua (oko 1h). Gyeongju je bio glavni grad starog kraljevstva Silla koje je vladalo većim dijelom Koreje od 7. do 9. stoljeća. Iz tog vremena je u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu "Muzej bez zidova". Pored slavnih hramova, kao što su Seokguram i Bulguksa u Gyeongju se nalaze brojni drugi spomenici koji su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Zbog toga je Gyeongju jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Južnoj Koreji. Danas ćemo posjetiti grotto Seokguram, hram Bulguksa te Anapji. Nakon razgleda slijedi vožnja do hotela i prijava. Večera. Noćenje. 

9. DAN: GYEONGJU – DAEGU

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavljamo sa razgledom Gyeongjua – Cheomseongdae astrološki obzervatorij iz 7.st., Daereungwon kompleks kraljevskih grobnica, nacionalni muzej Gjeongju. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema Daegu. Prije nego se smjestimo u hotel čeka nas uspon na planinu Palgong. No uspon traje vrlo kratko, 7 minuta panoramskom žičarom. Jesen je najljepše doba za posjet Palgongsanu. Prijava u hotel. Večera. Noćenje. 

10. DAN: DAEGU – SEOUL/INCHEON - DUBAI

Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i odlazimo prema tržnici Seomun. Još u vrijeme dinastije Joseon ovo je bila jedna od tri najveće tržnice u Koreji. Danas poznata kao mjesto gdje možete naći sve, od fine svile do sušene ribe. Daegu je poznat po još jednoj tržnici, Yangnyeongsi, također iz perioda dinastije Joseon. To je najveća korejska tržnica orijentalnih medicinskih pripravaka i lijekova. Danas se tu nalazi mali izložbeni prostor, pedesetak trgovina, dvadesetak trgovina gingsengom te dvadesetak klinika u kojima radi više od 80 liječnika. Po završetku razgleda ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema željezničkoj stanici, odlazak brzim vlakom za Incheon sa polaskom u 18.10 sati Popularni KTX vozi brzinom do 300km/h. Vožnja u trajanju od oko 3 sata. Po dolasku u zračnu luku Incheon, prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova na liniji EK323 (Emirates) u 23.55 sati za Dubai. Noćni let. 

11. DAN: DUBAI  – ZAGREB

Dolazak u Dubai u 4.25 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji EK129 u 8.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 12.35 sati po lokalnom vremenu.


Odgovorni organizator putovanja: Azurtours d.o.o. - Opći uvjeti

Polazak:

05.10.2019.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom (Emirates)  na relaciji Zagreb – Dubai – Seoul (Incheon) - Dubai - Zagreb (ekonomska klasa), letove Seoul – Jeju i Jeju - Busan, 8 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak), 2 noćenja u Seoulu, 2 noćenja u Jeju, 1 noćenje u Gyeongju, i 1 noćenje u Deagu 7 ručkova i večera prema programu ili u hotelima ili u lokalnim restoranima,  transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe (2.990kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (3.490 kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Putne isprave: 

Za putovanje u Republiku Koreju, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. Za boravak do 90 dana, hrvatskim državljanima nije potrebna viza.
Konzularne informacije: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/republika-koreja,108.html   
 Izračun je rađen na osnovi najmanje 20 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i Europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode  za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.
 


Odgovorni organizator putovanja: Azurtours d.o.o. - Opći uvjeti

Službeni jezik: korejski
Religija: kršćani su zastupljeni s 48,6  posto (protestanti i katolici), budisti (47,7 posto), konfucijanci 3 posto i ostali 1,1 posto
Valuta: 1 won = 100 chona
Klima: umjerena, s više padalina ljeti i hladnim zimama.
Vremenska razlika: + 9 sati u odnosu na Hrvatsku
Bolesti i preventiva: cijepljenje nije potrebno. Prije putovanja detaljnije se informirajte na web stranicama Svjetkse zdravstvene organizacije (WHO).
Viza: Hrvatskim državljanima viza za Koreju nije potrebna. 


Važne napomene:
- Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Libanonu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. 
- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

Južna Koreja smještena je na južnom dijelu Korejskog poluotoka u sjeveroistočnoj Aziji. Zauzima površinu od 99.617 četvornih kilometara, a 238 kilometara kopnene granice dijeli je od Sjeverne Koreje s kojom niti nakon rata okončanog 1953. godine nije uspostavila dobrosusjedske odnose. Okružena je Žutim morem, Japanskim morem, Istočnim kineskim morem i Korejskim prolazom.
Najduža je rijeka Han (470 km), a najviši planinski vrh je neaktivni vulkan Halla-san (1.950 m), koji se nalazi na najvećem otoku Jeju. Oko tri tisuće ostalih otoka mali su i nenaseljeni. Nakon SAD-a, Južna Koreja je druga najveća misionarska zemlja na svijetu. Najveća katolička crkva u zemlji je Crkva cjelovitog evanđelja, a nalazi se u Yoidu koji je dio Seula.
U Južnoj Koreji živi oko 50 milijuna stanovnika, a u glavnom gradu Seoulu ih je više od 11 milijuna. Po etničkom sastavu gotovo stopostotno su Koreanci, uz nešto Japanaca, ali u zemlji živi i priličan broj useljenika, ekonomoskih emigranata, od Angloamerikanaca do Filipinaca. Uređena je kao višestranačka republika s jednim zakonodavnim domom, a u ranijoj povijesti imala je iskustvo vojnih diktatura koje su se, pak, povoljno odrazile na rast gospodarstva.

Ispiši
Sadržaj ove stranice prilagođen je za uređaje s ekranima koji imaju najmanje 320px širine.
WEST SIDE INN
Zatvori
 • Adresa:Voorburgstraat 250, Amsterdam, 1059 VD, Netherlands
 • Telefon:+31 85 2733568
 • Fax:01131204108030
 • Već od
 • 1.669 €
Opis hotela
Location This fabulous, refined hotel is situated in the western part of Amsterdam's city centre, directly beside the main approach roads (the ring roads A10, A4,A2). Schiphol Airport, the RAI Congress Centre, the World Fashion Centre, the World Trade Centre and three leading museums (the Van Gogh Museum, the Rijksmuseum, the Stederijk Museum) are all within easy reach. Facilities The hotel features 216 accommodation units. A lobby and a reception are available to guests. A lift can be used to access the upper floors. Amenities include a baggage storage service and a safe. Internet access and wireless internet access are available in the public areas. Gastronomic options include a restaurant, a dining area, a breakfast room, a café and a bar. Guests can visit the supermarket to purchase daily necessities. A TV room is also among the amenities at the hotel. Guests arriving in their own vehicles can park in the car park. Other services include a laundry. Rooms The hotel offers non-smoking rooms. All rooms feature air conditioning, central heating and a bathroom. A double bed is provided in the carpeted accommodation units. A safe and a desk also feature. Convenient features include internet access, a telephone, a TV, a radio and wireless internet access. In each of the bathrooms, guests will find a shower and a hairdryer. Sports/Entertainment Guests can enjoy sport, leisure and relaxation options at the hotel. The terrace is the perfect place to while away the time. Leisure options at the hotel also include a gym and pool/billiards. A nightclub provides entertainment. Meals Breakfast is bookable as a board option. The hotel additionally offers snacks. Payment The following credit cards are accepted at the hotel: American Express, VISA, Diners Club and MasterCard.
Cijene
 • TRIPLE STANDARD
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • CXL Deadline: 21/06/2016
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
Rezerviraj
RO
2.456 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.589 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE,DELUXE ROOM MULTIPLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.611 €
Sadržaji u hotelu
Non Smoking Rooms
Restaurant(s)
Bar/Lounge
24-Hour Front Desk
Parking
Elevator(s)
Internet Access
Smoke-Free Property
Sadržaji u sobama
Cable/Satellite TV
Hairdryer
Clock-Radio
Private Bath
In Room Safe
High Speed Internet Access
Shower only
Lokacija