Pretraga letova u tijeku...

Cijena navedena u rezultatu pretrage je konačna cijena!
Plaćajte American Express karticom do 24 rate bez kamata i naknada!
JAPAN 10 dana

JAPAN 10 dana

TOKYO - HAKONE - FUJI - NARA - KYOTO - OSAKA

već od18.990 knpo osobi
 • 10 dana, zrakoplov
 • Mjesto polaska: Zagreb
 • Polazak: 29.03.2018.
Vrijednost višeuključene ulaznice za hramove, vožnja bullet-trainom!
Rezervacija i kupovina
već od18.990 knpo osobi
Prikaži više

Dobro došli u carstvo smješteno na više od 3000 otoka i s preko 200 vulkana, „izdvojeno“ od ostatka svijeta golemim morskim prostranstvom!
Mistična zemlja poznata je po svojoj jedinstvenoj kulturi, ali i ljepoti i magiji koju stvara priroda.
Kontrast tradicionalnog i modernog kreirao je neponovljiv sklad prirode i aritekture, a  reflektirao se i na kulturu življenja.
Ritual inemuri, u prijevodu "spavanje u budnom stanju" zapravo je suptilna metoda za dobivanje promaknuća na poslu. Ne samo da ne izaziva negativne konotacije, već je drijemanje za vrijeme radnih sati za Japance simbol marljivosti i predanosti poslu.
U Zemlji izlazećeg sunca mnogo toga ćete otkriti i naučiti!

 • Plan putovanja
 • Datumi i cijene
 • Korisne informacije
 • Više o destinaciji
 • Galerija

1. dan              ZAGREB  – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlinesa, TK1056 u 20.10h za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 23.20h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Turkish Airlinesa, TK52 u 01.40h.  Obroci i odmor tokom noćnog leta. 

2. dan              ISTANBUL – TOKYO

Dolazak u Tokyo predviđen je u 19.30h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 

3. dan              TOKYO

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45-tom katu Glavne zgrade  na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda preko Shinjuku četvrti te obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Nakon pauze za ručak slijedi odlazak do Parlamenta i Akasaka palače, bivše prinčevske palače a danas državne rezidencije za strane uglednike. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan                TOKYO

Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja  popularnom četvrti Asakusa i jednom od  najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Povratak do hotela. Noćenje.  

5. dan              TOKYO – HAKONE – ATAMI

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi  vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija,  uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi obilazak zen-budističkog Choanji hrama. Nastavak vožnje do hotela u Atamiju. Prijava i smještaj u hotel. Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključeno u cijenu). Noćenje. 

6. dan              ATAMI – OSAKA - NARA

Doručak te odjava iz hotela. Odlazak superbrzim vlakom shinkansen  (bullet train) do Osake. Po dolasku, odlazak u Naru autobusom, te obilazak Nara parka, čuvenog Todaii-ji hrama s velikim budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela, prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 

7. dan               OSAKA - KYOTO

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo glavne znamenitosti ove bivše prijestolnice Japana: Kiyomiizu Dera – hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana, sjajni Kinkakuji hram, u značenju „Zlatni Paviljon“  - simbol je grada Kyota. Prošetati ćemo dijelom grada Shijo – Kawaramachi te Nishiki-dori tržnicom posebno zanimljivom zbog svoje egzotične ponude. Tijekom dana sudjelovati ćemo i u tradicionalnoj ceremoniji ispijanja čaja (uključeno u cijenu). Povratak u hotel u Osaki. Noćenje. 

8. dan               OSAKA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti -  Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i  zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te  Dotonbori Četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje. 

9. dan              OSAKA – TOKYO – ISTANBUL

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak brzim vlakom shinkansen do Tokya i dalje do zračne luke Narita. Po dolasku prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK53 u 22.30h. Noćni let za Istanbul. 

10. dan             ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05.15h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji Turkish Airlinesa, TK1053 u 07.20h. Očekivani dolazak u Zagreb u 08.35 po lokalnom vremenu.

Polazak:

29.03.2018.

Cijena aranžmana uključuje: 

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa); Smještaj prema programu u hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija) u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom; Prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu; Prijevoz brzim vlakom (bullet train) prema programu; Razglede prema programu; Ulaznice za objekte koji se posjećuju; Obroke prema programu; Pratitelja putovanja iz Zagreba; Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

Pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 3.300 kn po osobi (podložno promjeni do izdavanjakarata); Doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.500 kn; Dodatne obroke; Usluge koje nisu navedene u pogramu; Putno osiguranje (preporučamo); Osobne troškove i napojnice; Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
Izračun je rađen na osnovi najmanje 15 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode  za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

Red letenja:

TK1056 TH        29MAR ZAGREB          ISTANBUL        20:10    23:20
TK  52   FR        30MAR  ISTANBUL        TOKYO            01:40    19:30
TK  53   FR        06APR  TOKYO            ISTANBUL        22:30    05:15+1
TK1053 SA       07APR  ISTANBUL        ZAGREB          07:20    08:35
*lokalna vremena
 

KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Japan
Geografski položaj: istočna Azija
Glavni grad: Tokyo
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.450.000 (2010.)
Službeni jezik: japanski
Vjerska pripadnost: šintoisti i budisti
Vremenska razlika: +7 h/+8 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: japanski jen – JPY (100 sena); 1 kn ≈ 17 JPY; 1 EUR ≈ 132 JPY; 1 USD ≈ 115 JPY
Električni napon: 100 V; 60Hz u zapadnom Japanu, 50HZ  u Tokyu i na istoku, potreban adapter.
Hrana: Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima, a glavni razlog tome je činjenica da su japanska jela uvijek servirana na izuzetno kreativan i trodimenzionalan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga nikog ne čudi podatak da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri stvari - umijeće kuhanja, prezentacija hrane, te opće raspoloženje.
Od namirnica, riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, Japanci su želeći sačuvati svoju neovisnost, odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, tako da svu rižu sami uzgajaju. Zanimljiv podatak je da za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju pred kraj obroka. Osim riže, tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima 'zemlje izlazećeg sunca', koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje - običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani. Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak) podrijetlom iz Portugala, yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu, jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Đingis Kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento - kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća).
Piće: piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana, bez dileme su sake - zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap, te zeleni čaj ili o-cha - topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju. Naime, zeleni čaj bogat je izvor flavonoida, snažnih antioksidansa koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti.
Odjeća: ponijeti jaknu, vestu ili džemper.
Kupovina: Japan je raj za kupovinu! U brojim trgovinama prodaje se sve, od tradicionalnih suvenira do najnovije elektronike i najnovijih modnih marki. Zastupljeni su kako domaći, tako i strani brandovi.
U velikim gradovima poput Tokya i Osake nalazi se nekoliko trgovačkih četvrti, svaki jedinstvenog karakter,  najčešće locirani oko glavnih željezničkih postaja.  
Klima: varira od regije do regije. Većina zemlje ima četiri različita godišnja doba. Proljetni mjeseci su ožujak, travanj i svibanj. Temperature su ugodne i nema puno kiše. Prosječna dnevna temperatura u ožujku je 13°C.
Pozivni broj zemlje: +81
Mobilni telefon: preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Ispiši
Sadržaj ove stranice prilagođen je za uređaje s ekranima koji imaju najmanje 320px širine.
WEST SIDE INN
Zatvori
 • Adresa:Voorburgstraat 250, Amsterdam, 1059 VD, Netherlands
 • Telefon:+31 85 2733568
 • Fax:01131204108030
 • Već od
 • 1.669 €
Opis hotela
Location This fabulous, refined hotel is situated in the western part of Amsterdam's city centre, directly beside the main approach roads (the ring roads A10, A4,A2). Schiphol Airport, the RAI Congress Centre, the World Fashion Centre, the World Trade Centre and three leading museums (the Van Gogh Museum, the Rijksmuseum, the Stederijk Museum) are all within easy reach. Facilities The hotel features 216 accommodation units. A lobby and a reception are available to guests. A lift can be used to access the upper floors. Amenities include a baggage storage service and a safe. Internet access and wireless internet access are available in the public areas. Gastronomic options include a restaurant, a dining area, a breakfast room, a café and a bar. Guests can visit the supermarket to purchase daily necessities. A TV room is also among the amenities at the hotel. Guests arriving in their own vehicles can park in the car park. Other services include a laundry. Rooms The hotel offers non-smoking rooms. All rooms feature air conditioning, central heating and a bathroom. A double bed is provided in the carpeted accommodation units. A safe and a desk also feature. Convenient features include internet access, a telephone, a TV, a radio and wireless internet access. In each of the bathrooms, guests will find a shower and a hairdryer. Sports/Entertainment Guests can enjoy sport, leisure and relaxation options at the hotel. The terrace is the perfect place to while away the time. Leisure options at the hotel also include a gym and pool/billiards. A nightclub provides entertainment. Meals Breakfast is bookable as a board option. The hotel additionally offers snacks. Payment The following credit cards are accepted at the hotel: American Express, VISA, Diners Club and MasterCard.
Cijene
 • TRIPLE STANDARD
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • CXL Deadline: 21/06/2016
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
Rezerviraj
RO
2.456 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.589 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE,DELUXE ROOM MULTIPLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.611 €
Sadržaji u hotelu
Non Smoking Rooms
Restaurant(s)
Bar/Lounge
24-Hour Front Desk
Parking
Elevator(s)
Internet Access
Smoke-Free Property
Sadržaji u sobama
Cable/Satellite TV
Hairdryer
Clock-Radio
Private Bath
In Room Safe
High Speed Internet Access
Shower only
Lokacija