Pretraga letova u tijeku...

Cijena navedena u rezultatu pretrage je konačna cijena!
Plaćajte American Express karticom do 24 rate bez kamata i naknada!
EDINBURGH, DRAGULJ ŠKOTSKE KRUNE

EDINBURGH, DRAGULJ ŠKOTSKE KRUNE

NÜRNBERG – AMSTERDAM – EDINBURGH – STIRLING – LAKE LOMMOND – NACIONALNI PARK TROSSACHS – GLASGOW – ALNWICK CASTLE – HEIDELBERG

već od3.490 knpo osobi
 • 8 dana, autobus
 • Mjesto polaska: Zagreb
 • Polazak: 07.01.2018.
Vrijednost višeHotel u centru Edinburgha!
Rezervacija i kupovina
već od3.490 knpo osobi
Prikaži više
 • Plan putovanja
 • Datumi i cijene
 • Korisne informacije
 • Više o destinaciji
 • Galerija

1. DAN: ZAGREB - NÜRNBERG - FRANKFURT

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko jednog od najljepšeg njemačkih gradova, Nürnberga - dolazak u središte grada i kraći obilazak najvažnijih i najpoznatijih gradskih znamenitosti. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT - AMSTERDAM - BROD

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nizozemskoj. Po dolasku u Amsterdam panoramski razgled nizozemske prijestolnice. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine. Noćna plovidba. Napomena: Zadržavanje u Amsterdamu ovisi o satnici broda, bude li satnica isplovljavanja dopuštala, razgled Amsterdama će biti detaljniji. U suprotnom nastavak razgleda Amsterdama bit će u povratku.

3. dan: BROD - NEWCASTLE UPON TYNE - EDINBURGH

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Newcastle u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, panoramski razgled autobusom i kraće slobodno vrijeme za ručak i okrepu. U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju gradom. Noćenje.

4. dan: EDINBURGH

Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se  povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad... Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako niste od galerija svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

5. dan: EDINBURGH – STIRLING – NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND –  GLASGOW

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje se okrunila Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s preko 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana posjetit ćemo Glasgow, najveći škotski grad. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo, katedrala sv. Munga iz 12. stoljeća.  Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kavu i slično. Povratak u Edinburgh u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH – ALNWICK CASTLE – NEWCASTLE UPON TYNE/BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newcastleu. Putem prolazimo kraj gradića Alnwicka koji se diči dvorcem istoimenog imena koji je poslužio kao dvorac Hogwarts u prva dva dijela serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru, a u njemu su snimljene i neke epizode poznatog serijala „Downton Abbey“. Foto pauza kraj dvorca i nastavak putovanja prema Newcastleu. Ako vrijeme ukrcaja dopusti panoramski razgled  Newcastlea. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba prema Amsterdamu.

7. dan: BROD – AMSTERDAM – MANNHEIM

Doručak na brodu. Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Po iskrcaju odlazak u Amsterdam, slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti u nizozemskoj prijestolnici. Predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja ili vožnju brodom amsterdamskim kanalima. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Mannheimu. Noćenje.

8. dan: MANNHEIM – HEIDELBERG – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke Heidelberga Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do  katedrale - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Polazak:

07.01.2018.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz autobusom, pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Frankfurtu u hotelu 3*, 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis 3*, 1 noćenje u Mannheimu u hotelu 3*, 2 noćenja na brodu Amsterdam/Newcastle i Newcastle/Amsterdam u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje

Cijena aranžmana ne uključuje:

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.


Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode  za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

SMJEŠTAJ:

IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, ocjena na booking.com 8.6!
https://www.booking.com/hotel/gb/ibis-edinburgh-centre-south-bridge.en-gb.html 

NAPOMENA:

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
Ulaz u katedralu može biti otkazan u slučaju nenajavljenih ceremonija i vjerskih obreda.

Amsterdam

Klima: oceanska klima koja ima dvije glavne sezone, blago ljeto i hladnu zimu. Ljeti povremeno zna pasti kiša.
Vremenska razlika: ista vremenska zona.
Novac:  Službena valuta je Euro (€ ) . Novac se može promijeniti u bankama, poštanskim uredima.
Jezik:  službeni jezik je Nizozemski. Govori se Engleski.
Struja: 220v. Potreban je adapter.
Mobitel: roaming usluga dostupna je za sve mobilne operatere iz Hrvatske
Hrana i piće:  obavezno probati nizozemsku kuhinju u njihovim restoranima!
Odjeća: obavezno ponijeti i malo topliju odjeću (jaknu ili veste). Uzeti obuću koja će biti udobna za cjelodnevno šetanje.
Kupovina: tipični suveniri, sportski dresovi, sir, klompe, slastice
Prijevoz: trajekti, vlakovi, tramvaji, autobusi.
Viza: nije potrebna za državljane RH. Potrebno je imati važeću osobnu kartu koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.
Ispiši
Sadržaj ove stranice prilagođen je za uređaje s ekranima koji imaju najmanje 320px širine.
WEST SIDE INN
Zatvori
 • Adresa:Voorburgstraat 250, Amsterdam, 1059 VD, Netherlands
 • Telefon:+31 85 2733568
 • Fax:01131204108030
 • Već od
 • 1.669 €
Opis hotela
Location This fabulous, refined hotel is situated in the western part of Amsterdam's city centre, directly beside the main approach roads (the ring roads A10, A4,A2). Schiphol Airport, the RAI Congress Centre, the World Fashion Centre, the World Trade Centre and three leading museums (the Van Gogh Museum, the Rijksmuseum, the Stederijk Museum) are all within easy reach. Facilities The hotel features 216 accommodation units. A lobby and a reception are available to guests. A lift can be used to access the upper floors. Amenities include a baggage storage service and a safe. Internet access and wireless internet access are available in the public areas. Gastronomic options include a restaurant, a dining area, a breakfast room, a café and a bar. Guests can visit the supermarket to purchase daily necessities. A TV room is also among the amenities at the hotel. Guests arriving in their own vehicles can park in the car park. Other services include a laundry. Rooms The hotel offers non-smoking rooms. All rooms feature air conditioning, central heating and a bathroom. A double bed is provided in the carpeted accommodation units. A safe and a desk also feature. Convenient features include internet access, a telephone, a TV, a radio and wireless internet access. In each of the bathrooms, guests will find a shower and a hairdryer. Sports/Entertainment Guests can enjoy sport, leisure and relaxation options at the hotel. The terrace is the perfect place to while away the time. Leisure options at the hotel also include a gym and pool/billiards. A nightclub provides entertainment. Meals Breakfast is bookable as a board option. The hotel additionally offers snacks. Payment The following credit cards are accepted at the hotel: American Express, VISA, Diners Club and MasterCard.
Cijene
 • TRIPLE STANDARD
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • CXL Deadline: 21/06/2016
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
Rezerviraj
RO
2.456 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.589 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE,DELUXE ROOM MULTIPLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.611 €
Sadržaji u hotelu
Non Smoking Rooms
Restaurant(s)
Bar/Lounge
24-Hour Front Desk
Parking
Elevator(s)
Internet Access
Smoke-Free Property
Sadržaji u sobama
Cable/Satellite TV
Hairdryer
Clock-Radio
Private Bath
In Room Safe
High Speed Internet Access
Shower only
Lokacija