Pretraga letova u tijeku...

Cijena navedena u rezultatu pretrage je konačna cijena!
Plaćajte American Express karticom do 24 rate bez kamata i naknada!
ALGARVE I LISABON

ALGARVE I LISABON

Lisabon – Lagos – Sagres – Silves – Faro – Olhao – Tavira

već od4.490 knpo osobi
 • 5 dana, zrakoplov
 • Mjesto polaska: Zagreb
 • Polazak: 29.12.2017.
Rezervacija i kupovina
već od4.490 knpo osobi
Prikaži više
U zemlji fada, moreplovaca i slatkih vina, Algarve je regija koja se u potpunosti izdvaja: sa svojom izrazito blagom klimom, beskrajnim pješčanim plažama zlatnog odsjaja i skrivenim, romantičnima uvalama, panoramama koje oduzimaju dah, luksuznim ljetovalištima i kilometrima golf terena, Algarve je najobljubljenija i najpoznatija portugalska regija za odmor i turizam.
Jug Portugala natopljen je sunčevom svjetlošću cijelu godinu, blagost klime osjeti se i u zimskim mjesecima, a bogata kultura, prekrasna arhitektura i odlična restoranska scena nadopunit će vaš doživljaj ovog divnog putovanja! 
 

 
 • Plan putovanja
 • Datumi i cijene
 • Korisne informacije
 • Više o destinaciji
 • Galerija

1. dan, 29.12.2017.: ZAGREB – PORTO – LISABON – ALGARVE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Lisabon s međuslijetanjem u Porto u 8:15 sati. Po dolasku u Lisabon (predviđeno vrijeme u 12 sati) ukrcaj u autobus i putovanje prema regiji Algarve kroz pokrajinu Alentejo, na krajnjem jugu Portugala s usputnim tehničkim pauzama. Dolazak u regiju u kasnim poslijepodnevnim satima. Iz ove su regije u 15.st. Portugalci isplovljavali na svoja epska putovanja koja su ih vodila k otkrivanju novih kultura i novih naroda. Danas je to regija koja je najpoznatija i najposjećenija regija za odmor ne samo Porgugalcima već i mnogim drugima – Algarve je omiljeno mjesto za život Englezima u umirovljeničkim danima, a razvojem turizma, gradnjom luksuznih hotela i luksuznih golf terena i igrališta, Algarve je postao destinacija koja ravnopravno stoji uz Azurnu obalu ili Palma de Mallorcu. Smještaj u hotel na potezu Lagos – Vilamoura. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan, 30.12.2017.: ALGARVE/CJELODNEVNI IZLET: SAGRES – LAGOS – SILVES 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po obali s lokalnim vodičem. Prva postaja na izletu je Sagres i rt Sv. Vincenta, najjužnija točka Portugala odnosno krajnja jugozapadna europska kontinentalna točka. Sveti Vincent je bio španjolski propovjednik kojeg su ubili Rimljani 304.g.n.e. Legenda kaže da je njegovo tijelo na splavi stiglo do današnjeg rta koji nosi njegovo ime praćeno gavranima (a moguće je da su bile i vrane) pa otuda rtu ime. Sveti je Vincent inače zaštitnik grada Lisabona (gavran se nalazi na grbu grada). U Sagresu se nalazila pomorska škola koju je osnovao Henrik Moreplovac u 15.st. koja je bila specijalizirana za kartografiju, astronomiju i brodogradnju. Kraj Sagresa je Henrik Moreplovac imao i svoj dom, a govori se da je i u svjetioniku na rtu sv. Vincenta boravio. Nakon Sagresa nastavljamo put prema Lagosu, drevnom pomorskom gradiću koji je slavni princ Henrik Moreplovac zvao svojim domom i otkuda je slao prve brodove u ekspedicije prema Maroku i Africi počevši s 1415. godinom. Lagos je bio glavni grad pokrajine Algarve od 1576.-1755. kad je razorni zemljotres skoro sravnio mjesto sa zemljom, nakon njega preživjele su samo gradske zidine i tlocrt grada. Danas Lagos ima otprilike 22 000 stanovnika i poznat je kao turističko mjesto s nekim od najljepših plaža u regiji. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazimo u Silves, jedno od najljepših malenih mjesta u pokrajini. Nekoć glavni grad arapskog Algarvea s prekrasnim maurskim dvorcem na vrhu mjesta, Silves je bio naseljen već u 4. st.pr.Krista i bio prijestolnica za vrijeme invazije Arapa. Povratak u Portimao u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera u hotelu i slobodna večer za osobne programe.

3. dan, 31.12.2017.: ALGARVE/CJELODNEVNI IZLET: FARO – OLHAO – TAVIRA

Doručak. Odlazak s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja na još jedan cjelodnevni izlet po obali južnog Portugala. Prvo posjećujemo glavni grad regije, Faro. Kao trgovačko središte Faro su već stvarali i Feničani i Kartažani, ali važna je luka postao za vrijeme Rimljana koji su ga zvali Ossonoba. Arapi su od njega stvorili kulturno središte regije, kažu da ime Faro duguje Arapu Saidu ben Harunu. Kao i Lagos 1755. godine mjesto je doživjelo jaki zemljotres i većina je današnjih građevina u gradu iz dobi poslije zemljotresa. Danas je Faro glavni grad regije i broji oko 70 000 stanovnika, a veliko je preuređenje doživio za EURO 2004. godine. Poslije obilaska Fara i slobodnog vremena u središtu grada nastavljamo prema mjestu Olhao, najvećoj ribarskoj luci u Algarveu nastaloj u 14. stoljeću, a danas se u njemu nalazi najveća tržnica riba u regiji. Za kraj dana posjećujemo Taviru,  jedno od najpopularnijih mjesta na obali, na mjestu gdje rijeka Gilao utječe u Atlantik. Tavira je nastala još u 8 stoljeću prije Krista, a grad su učvrstili u zidine Arapi u 8. stoljeću nove ere. Kroz godine razvoja mjesta Tavira je bila poznata po izradi tepiha, pa po ribarstvu, a danas je najpoznatije kao mjesto okruženo brojnim ekskluzivnim golf klubovima i terenima. Povratak u hotel. Novogodišnja gala večera na osnovi buffeta i organizirani doček s cjelovečernom zabavom u hotelu. Iz hotela se pruža pogled na vatromet koji se svake godine organizira na plaži La Rocha, a oni koji budu željeli gledati na plaži, nije im daleko jer se hotel nalazi preko puta. Noćenje.

4. dan, 1.1.2018.: ALGARVE – LISABON 
SRETNA NOVA GODINA!

Kasni doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema portugalskoj prijestolnici. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - Samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima, itd. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u četvrti Chiado i Bairro Alto, moguć odlazak na fado (prijava prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

5. dan, 2.1.2018.: LISABON - ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je oko 23:10 sati.

Polazak:

29.12.2017.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom: 3 noćenja u pokrajini Algarve (potez Lagos/Vilamoura) i 1 noćenje u Lisabonu, pratitelja, turistički autobus tijekom cijele ture prema programu, transfer do zračne luke u Lisabonu, sve razglede i izlete prema programu, službene vodiče u pokrajini Algarve, te troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, boravišnu pristojbu u Lisabonu (1 € po osobi po noćenju, plaćanje na licu mjesta), karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.


Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode  za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.

Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

NAPOMENE:

Za putnike koji se odluče doplatiti polupansion, obvezna je doplata za novogodišnju večeru u hotelu. Novogodišnja večera je ujedno doček Nove godine sa živom glazbom, koktelom dobrodošlice i uključenim pićima (voda, sokovi, vino ili pivo). Doplata za sobu s morskim pogledom odnosi se na hotel u regiji Algarve, ne na noćenje u Lisabonu.
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Lisabon

KLIMA:                  mediteranska
VREMENSKA RAZLIKA: - 1 sat ( Zagreb 12,00 h / Lisabon 11,00 h)
NOVAC:                EUR
JEZIK:                   portugalski
VODA:                   za piće koristite vodu u bocama
GARDEROBA:    jesenska, slojevita odjeća, jakne, udobna obuća. Navečer je potrebna toplija odjeća.
HRANA:                Portugal je poznat po ribljim i mesnim jelima, doslovno 100 načina pripreme bakalara, svinjetine i piletine. Kušajte i njihove slastice te vino porto. U Lisabonu postoji velik izbor različitih restorana vrlo pristupačnih cijena.
PRIJEVOZ:          preporučujemo vožnju podzemnom željeznicom i taksijem jer je dosta povoljan.
STRUJA:              110 V/ 220 V 50 Hz
GSM:                      roaming uslugu imaju sva tri hrvatska operatera. Za više detalje kontaktirajte korisničku službu pojedinog operatera.
VIZA:                     nije potrebna, potrebna važeća putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju!
CJEPLJENJE:    nije potrebno
Ispiši
Sadržaj ove stranice prilagođen je za uređaje s ekranima koji imaju najmanje 320px širine.
WEST SIDE INN
Zatvori
 • Adresa:Voorburgstraat 250, Amsterdam, 1059 VD, Netherlands
 • Telefon:+31 85 2733568
 • Fax:01131204108030
 • Već od
 • 1.669 €
Opis hotela
Location This fabulous, refined hotel is situated in the western part of Amsterdam's city centre, directly beside the main approach roads (the ring roads A10, A4,A2). Schiphol Airport, the RAI Congress Centre, the World Fashion Centre, the World Trade Centre and three leading museums (the Van Gogh Museum, the Rijksmuseum, the Stederijk Museum) are all within easy reach. Facilities The hotel features 216 accommodation units. A lobby and a reception are available to guests. A lift can be used to access the upper floors. Amenities include a baggage storage service and a safe. Internet access and wireless internet access are available in the public areas. Gastronomic options include a restaurant, a dining area, a breakfast room, a café and a bar. Guests can visit the supermarket to purchase daily necessities. A TV room is also among the amenities at the hotel. Guests arriving in their own vehicles can park in the car park. Other services include a laundry. Rooms The hotel offers non-smoking rooms. All rooms feature air conditioning, central heating and a bathroom. A double bed is provided in the carpeted accommodation units. A safe and a desk also feature. Convenient features include internet access, a telephone, a TV, a radio and wireless internet access. In each of the bathrooms, guests will find a shower and a hairdryer. Sports/Entertainment Guests can enjoy sport, leisure and relaxation options at the hotel. The terrace is the perfect place to while away the time. Leisure options at the hotel also include a gym and pool/billiards. A nightclub provides entertainment. Meals Breakfast is bookable as a board option. The hotel additionally offers snacks. Payment The following credit cards are accepted at the hotel: American Express, VISA, Diners Club and MasterCard.
Cijene
 • TRIPLE STANDARD
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • CXL Deadline: 21/06/2016
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
Rezerviraj
RO
2.456 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.589 €
 • DELUXE ROOM 3 SINGLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE,DELUXE ROOM MULTIPLE BEDS NON SMOKING - FLEXIBLE RATE
 • ROOM ONLY (Check policy)
 • EXTRA BED FOR CHILDREN IS NOT GUARANTEED.
 • Room 0: Free Wireless Internet
Rezerviraj
RO
2.611 €
Sadržaji u hotelu
Non Smoking Rooms
Restaurant(s)
Bar/Lounge
24-Hour Front Desk
Parking
Elevator(s)
Internet Access
Smoke-Free Property
Sadržaji u sobama
Cable/Satellite TV
Hairdryer
Clock-Radio
Private Bath
In Room Safe
High Speed Internet Access
Shower only
Lokacija